Tai Chi

Dit is waarschijnlijk de bekendste Taoïstische kunst in het westen. Tai Chi kan men beschrijven als een bewegingskunst, met als doel een totale training van de mens, om te komen tot een harmonische levenshouding, “beweging als levenshulp”

Gezondheidsaspect Tai Chi

Door het gezondheidsaspect is Tai Chi in het westen populair geworden. Volgens Taoïstische denkwijzen betekent gezondheid de lichamelijke, geestelijke, energetische en sociale harmonisering van de yin/yang wetmatigheden, waarbij het vrij kunnen stromen van de innerlijke chi van groot belang is. Alle bewegingen worden bij Tai Chi in een toestand van diepe ontspanning uitgevoerd. Kenmerkend zijn de langzame, gelijkmatige, vloeiende bewegingen van de Tai Chi vorm.

Tai Chi Vorm

De “Tai Chi Vorm” is een serie bewegingen die staand uitgevoerd wordt, de rondgaande bewegingen zijn langzaam en gracieus. Deze Tai Chi bewegingen masseren zacht de organen, waardoor de circulatie, beweging en gezondheid van de organen bevorderd wordt, en het energieniveau verhoogd wordt. Tai Chi is uitermate geschikt bij mentale stress, de spanning in de spieren en gewrichten wordt verlaagd en de flexibiliteit wordt verhoogd, waardoor je meer ontspannen en vitaler wordt. Tai Chi heeft niet alleen een positief effect op het lichaam, maar ook op de geest.
Tai Chi beoefenen brengt innerlijke rust en ruimte, en brengt lichaam en geest beter in balans. Hierdoor ga je relaxter door het leven en blijf je langer vitaal en gezond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten